emile koopmans
04/2012

Decolleté

Ik heb u al eens opgebiecht dat er dingen zijn die mij van architectuur kunnen afleiden. Ik kan nu even niets bedenken, maar u leest mijn beschamende verklaring in de column Scooter van april 2010. Ik ben niet de enige die zich makkelijk laat afleiden. Dat heeft iedereen. Ik heb dat niet onderzocht, maar dat weet ik gewoon. Dat is Gezond Verstand.

Wat zeker afleidt is een diep decolleté. Je kunt er gebruik van maken, als je slim bent. Twee dames in de Harense gemeenteraad hebben dat ook begrepen, zoals u inmiddels uit de Volkskrant heeft vernomen. Zij hebben het decolleté in de gemeenteraad geïntroduceerd. Jawel. Ze trekken daarmee zoveel aandacht dat er nu helemaal niemand meer naar ze luistert.

Maar ik weet inmiddels dat het u en mij wel vreugde geeft, zo’n decolleté. Dat leerde ik uit het RTV Magazine van de Evangelische Omroep, dat deze week per abuis in mijn brievenbus belandde. Mag ik even citeren? De EO weet dat mannen die gevoelig zijn voor porno, niet achter de computer zouden moeten zitten als hun vrouw al op bed ligt. Dit asfalteert de weg naar totale ontrouw aan het huwelijk. En (hier gaat het om) Het is niet verkeerd om een mooie vrouw mooi te vinden, maar als een vrouw een diep decolleté heeft, kijk je rustig weg en vervolg je je weg met vreugde….

Mét vreugde, geachte lezer! Dus mocht u over te weinig vreugde beschikken dan gaat u gewoon naar de Harense gemeenteraad. En huppekee, het geeft vreugde, u kunt weer vooruit. Ik ben maar eens voor u gegaan en ja hoor, het werkt. Toen ik, enigszins verhit, maar geheel voldaan weer buiten kwam viel mij bijvoorbeeld voor het eerst de wulpse erotiek op in het standbeeld dat bij de voordeur staat. Eerder nooit gezien. Fantastisch die gemeente: ze denken ook aan alles! Ach sorry, ik moet nu naar bed, want mijn vrouw roept.