emile koopmans
08/2011

Wethouder Bewegen

Ik ben Wethouder Bewegen, zei de wethouder van Haren en stimuleerde de uitgave van fiets- en wandelkaarten in en rond het dorp. U komt langs stille steegjes en verlaten hofjes waarvan u het bestaan niet kende. Prachtig toch? Maar een Wethouder Bewegen…..

Wat doet zo’n man verder? En is er dan ook een bijbehorend Ambtenaar Bewegen? En, als dat zo is, zijn alle ándere ambtenaren dan Ambtenaar Niet Bewegen? Ik denk vaak van wel. Neem nou de hoogste ambtenaar van het Meerschap. Hij werd geconfronteerd met een luchtfoto van het bevroren Paterswoldse meer met een colonne schaatsers erop. Die foto zorgde ervoor dat het Paterswoldse Meer tot een van de mooiste plekjes op aarde werd benoemd. Wat zei hij tegen HP De Tijd? Dat moet van vóór 2003 geweest zijn, want sinds ik hier ben is er nooit meer ijs geweest….. Nou ja, hoe vaak hebben we wel niet geschaatst afgelopen jaren! Logisch dat je niks ziet als je nooit beweegt.

Zou deze Ambtenaar Niet Bewegen wel gemerkt hebben dat de koningin hier onlangs was? In een heel bijzonder gebouw, het clubhuis van de 100-jarige VWDTP. In het jubileumboek staat de geschiedenis van dit gebouw. Wat een verhaal. Wie het gebouw nu ziet staan moet beseffen dat dit prachtige monument aan het meer door een jarenlange inzet van de leden van de club voor het nageslacht behouden is. Een verdiend eerbetoon aan de club door de koningin. We zijn weliswaar niet Koninklijk geworden (gelukkig maar, want dan hadden we zeker de naam in KVWDTP moeten veranderen), maar nu hebben we tenminste een koninklijke voorzitter (en daar heb je meer aan). De Wethouder Bewegen was er wel (hij behoort tot het beste College sinds het duo Michiel Verbeek/ Fijke Liemberg). Hij kwam op de fiets. Was bijna te laat. Verdwaald? Voortaan de fietskaart in de achterzak!