emile koopmans

Over mij

Op deze site staan korte verhaaltjes, columns. Ze gaan meestal over architectuur. Want mijn beroep is architect. Elke maand laat ik de lezers kijken door de ogen van een architect. Het oog van een architect is namelijk goed getraind. Als architect zie je vaak meer. Je ziet sommige dingen wel, die anderen niet zien. En daarom kunnen architecten wijzen op details in de omgeving die het verschil maken. Het verschil tussen mooi en lelijk bijvoorbeeld.

De columns gaan vooral over de gebouwde omgeving binnen de regio rond Haren en zuid Groningen. Ze worden met foto gepubliceerd in het Huis-aan-Huisblad Haren De Krant. Maar de onderwerpen zijn vaak universeel; je hoeft er niet geweest te zijn om toch te snappen waar het over gaat. Je herkent de problematiek in je eigen omgeving. Want wat aan de orde komt is (vaak helaas) toepasbaar op veel situaties. Je moet er alleen even op gewezen worden.

Alle gepubliceerde columns staan op deze site, op volgorde van verschijning. De laatste bovenaan. De eerste, van maart 2010 (en nog steeds actueel) onderaan. Elke maand een nieuwe column. Ik plaats ze rond het moment dat de nieuwe Haren De Krant in de bus valt. De hele krant is overigens ook digitaal te lezen op de site www.harendekrant.nl.

Kijk mee door de ogen van een architect en ontdek wat er nog meer te zien is om je heen. Voor commentaar of bijval kun je me altijd mailen: ead.koopmans@wxs.nl

Tot slot: ik schrijf niet over mijn eigen projecten of het werk van collega’s van ons bureau Team 4 Architecten. Die projecten kun je vinden op de website www.team4.nl. En mijn cv vind je uiteraard op LinkedIn.